dissabte, 26 de desembre del 2009

Visita a un centre escolar

A la visita d’un centre escolar jo vaig decidir anar a l’escola Pere Vergés de Badalona.
Només entrar l’escola disposava d’un immens jardí i diferents espai on els nens hi podien jugar i explorar.
A la rebuda vam veure el director que ens va reunir al seu despatx i ens va fer cinc cèntims de tota la història de la escola i tot el seu projecte educatiu.
Una cosa que em va impressionar molt va ser el pes dels càrrecs que tenen a l’escola. Hi ha gairebé càrrecs per casi tot des de els típics delegats, passant per el consell escolar fins arribar a jardineria.
Per la elecció dels delegats cada nen que es presenta candidat ha de formular el seu míting per a la captació de vots. Llavors un dia es fa una presentació de cadascun dels candidats i s’escull el delegat que defensarà els interessos de la classe.
També cal destacar que tots els nens portàvem bata durant tota l’estona a l’escola i també cal destacar el paper del menjador en l’escola. Per a ells la hora del dinar era molt important, per això tothom que anés a aquell centre estava obligat a quedar-se a dinar cada dia ja que es creu que durant la hora de dinar es forma encara més el grup més cohesionat. Els professors aprofiten la hora del dinar per a parlar amb els seus alumnes i també a vegades dinen amb ells i així la figura del mestres és molt més propera a l’alumne en qüestió.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada